čtvrtek 23. srpna 2012

NÁVOD: Kvítky do vlasů


Pamatuju si to jako by to bylo včera. Byly jsme tenkrát na nákupech v Tescu s kamarádkami a já jsem se zastavila u stojanu s bižuterií a doplňky a zaujala mě bílá kytička do vlasů na gumičce. Byla to taková látková bílá orchidej a vzadu jen přilepená gumička. Šok nicméně nastal ve chvíli, kdy jsem otočila cenovku a zjistila, že ten jeden malej kousek uměliny stojí 90,- Kč. Po silném znechucení jsem radši odešla a peníze si nechala. To mě nicméně pak přivedlo na myšlenku vytvořit si doma podobný ekvivalent, který nezpůsobí smrtelný šok peněžence.

(Předem předesílám že květiny nevyrábím celé, pouze je upravuji pro použití jako např na tomto obrázku.)


K výrobě je třeba: tavná pistole, náplně do tavné pistole, vlásenky, kobercový nůž, umělá květina. Výhodou je, že momentálně se Vietnamci předbíhají v tom, kdo bude mít víc druhů kytek ve větším výběru barev, takže je možné sehnat v podstatě cokoliv od bílých, reálně vypadajících orchidejí, přes různobarevné růže až po nerealistické modré a fialové anonymní květy. Vlásenky se dají sehnat za velice výhodnou cenu ve všech velikostech na Ebay. Já jsem zakoupila 20ks délky 5cm za 0,99$.



1. Prvním krokem postupu je opatrně sundat květy z drátěnných stonků.



2. Po sundání ze stonku zbyde na květu malá plastová trubička. Tu kobercovým nožem opatrně rozřízněte napůl.



3. Rozříznutou část opatrně otevřete nehtem a dovnitř dejte kapku rozehřátého lepidla a vložte vlásenku (na tento bod postupu mi bohužel nestačil můj silně nevyhovující počet rukou :D).



4. Ihned po vložení vlásenky obě strany silně přitiskněte prsty a chvíli počkejte. Ideální je nevkládat všechny vlásenky vodorovně, ale udělat si jich pár i pod různě ostrým úhlem. Mnohdy se vám může hodit třeba i sponka s květinou držící v pravém úhlu.









5. Pak už zbývá jen aplikovat do vlasů. Skvěle se hodí k zakrytí sponek při tvorbě drdolu nebo i k přichycení uvolněných pramenů vlasů.





Varianta s bílými orchidejemi





6 komentářů:

  1. bezva, ještě tak mít doma tavnou pistoli, kobercový nůž a podobně :-D :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na kolik Kč odhaduješ výrobní cenu jedné kytky a za kolik jsi mi ochotna jednu prodat? :-D (nebo si mám radši sehnat tavnou pistoli?) :D

      Vymazat
    2. sežeň si kytky jaký by se ti líbily a já ti to slepím dohromady a pošlu zpět :D

      Vymazat
  2. V drdolu vypadají tak skvěle... Já se teda čas od času hecnu a kupuju je za ty šílené ceny např. v HM, protože při mém posledním pokusu o použití vteřinového lepidla jsem si slepila zuby dohromady. :) Nedovedu si představit, co bych si provedla s tímhle:) Veronika

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadají moc hezky, jen škoda, že spousta z nás nemá doma tavnou pistoli, která stojí docela dost :( Já kytičky nakoupila buď v HaM za 50 Kč a jsou skvělé, nebo právě u vietnamců, kde nejdražší stála asi 25 Kč. Tak to je jen typ pro ty, kdo tuhle techniku nevedou. Jinak super nápad :)

    OdpovědětVymazat
  4. no, ja jsem nedavno koupila minitavnou pistoli u vietnamcu a stala 30Kc pistole + 15kc naplne...takze nic hroznyho a hodi se to nejenom na tohle :)

    OdpovědětVymazat