pondělí 24. prosince 2012

Štědrovečerní myšlenky 2012

Tak jako každý roku tu i dnes sedím u počítače, Štědrovečerní večeře a rozdávání dárků je za mnou a čekám, až Jirka skončí s večeří a rodinnými povinnostmi doma a budeme spolu moct vyrazit na Vánoční procházku na Kuňku, spojenou se zapalováním prskavek na vyhlídce. Musím se ale přiznat, že letos se víc než na procházku těším na dárky, jelikož mě ta %&*@$#& stará Nokie se svým neustálým vypínáním a zasekáváním neuvěřitelně leze na nervy a díky spolufinancování vím, že mě pod stromečkem čeká nový mobil. Jupíííí! :D

Jinak se Vánoce ale odvíjely stejně jako každý rok. Tradičně jsme na poslední chvíli vyklízeli obývák, chystali dekorace...a také jsme doslova na poslední chvíli zjistili, že sice máme cca 10 různých řetězů svíček na stromek, ale ani jeden nefunguje :D. Nakonec to dopadlo tak, že na stromečku byly tak akorát perníčky, koule a nějaké lamely, nic víc. I tak to ale bylo vzhledově hezké.

A teď k bilancování roku. Nad tím, co jsem tento rok dosáhla a nedosáhla jsem přemýšlela už v průběhu roku. Studium se mi tak nějak blíží ke konci a pomalu nezbývá než přemýšlet, zda to po státnicích zapíchnout a jít pracovat (bude to divné, ale já si fakt seriózně myslím a z praxe vím, že je mnohem příjemnější pracovat než studovat) nebo pokračovat ve studiu a na peníze a především čas chudém životě. No, uvidíme v květnu.

Během roku jsem ale nicméně už několikrát ve vzpomínkách zabrousila na má novoroční předsevzetí z roku 2009 (viz tento článek). Času bylo dost, především proto, že od roku 2009 jsem se blogování už nevěnovala :D. Každopádně při bilancování mých starých cílů jsem dorazila k výsledku, že si nakonec tak špatně nevedu.

První tři body co se týče zhubnutí se mi podařilo zvládnout, zasekla jsem se na nějakém čísle 11kg.

Co se týče bodu 4. a strachu z nedostatečné fyzičky, tělocvik mám už dávno za oba semestry splněný a momentálně cvičím doma tak sama pro sebe, někdy na rotopedu, někdy na trampolíně a docela často jógu, plus docházím na lekce břišního tance (tam mi připadá zavádějící, že při rekrutaci studentů tvrdí, jak se po BT hrozně hubne, a paradoxně jsou obě cvičitelky hodně tlusté. Ale člověk si tam úžasně protáhne svaly, tak proč ne :D).

Bod číslo sedm o vyvážení času mezi školou, prací a koníčky jsem vyřešila vskutku geniálně. Tak nějak se mi povedlo si svoji práci oblíbit natolik, že to pro mě koníček je. A na ty ostatní záliby se taky vždy čas najde, stačí ho odebrat z času na školu :D.

Bod 8. ohledně vyrovnání výdajů a příjmů také dopadl velice dobře. Povedlo se mi to dokonce otočit natolik, že příjmy jsou vyšší. Takže big win! :D

A co se týče ostatních...no ehm, hm, já...jaksi ještě nebyl za ty 3 roky čas :-i :D.

A předsevzetí a plány na další rok? Ty jsou jasně dané, vytištěné a nalepené na mém psacím stole už pár měsíců. Je tam napsání bakalářské práce, úspěšné odstátnicování, nějaké jazykové certifikáty, nějaké maličké hubnutí a možná ty přijímačky na magisterské studium. Tak držte palce! :)

7 komentářů:

  1. Nezabúdaj na plávanie! Dúfam, že na jar to zase rozbehneme :D

    OdpovědětVymazat
  2. Hmm, si mě inspirovala, taky bych si mohla zkusit dát pár novoročních předsevzetí, myslím, že jsem to nikdy pořádně nedělala. A ten list vypadá dobře.. obzvlášť když si na konci roku můžeš odškrtnout velkou většinu. :D

    OdpovědětVymazat
  3. nikdy nebilancovat, to je depresia

    OdpovědětVymazat
  4. Ahojda. Moc se mi líbí tvůj blog! Ráda bych Tě pozvala na můj web, který je zaměřen především na poruchy příjmu potravy, ale pozor- ne thinspo, ba právě naopak.Najde tam recepty, které nikde jinde nenajdeš..převážně clean eating, tipy, články postřehy...a v brzké době se rozjede projekt na pomoc lidem s PPP, jen čekáme s kamarádkou, kdy ho schválí krasna.cz. Na blog určitě mrkni, každopádně si tam najdeš to "svoje". A pokud by se ti u mě opravdu moc líbilo, můžeš se přidat mezi mé Followers aneb pravidelné čtenáře (v levém sloupci mého blogu). Přeju krásný zbytek dne. Andie xoxoxox

    OdpovědětVymazat
  5. cetla jsi vubec byt jen jedinou vetu tady? :D

    OdpovědětVymazat
  6. Tvůj věrný čtenář chce více článků!

    OdpovědětVymazat
  7. BLOOOOOOOGGGGGGUUUUUUUUUUUJJJJJ !! :D

    OdpovědětVymazat