sobota 6. srpna 2005

Pozor, rizikové situace se vyskytují i při mytí nádobí...

a jak na ně
Následující příspěvek obsahuje více sprostých slov, než je zdrávo. omlouvám se za ně, ale určitě už jste je někdy slyšeli ---------------------

Ještě jako úvod pro nezasvěcené bych dodala,že brigádničím v restauraci,kde meju talíře v myčce,drhnu hrnce a tak celkově tam dřu nejvíc
--------
Když vám při snídání po cestě do práce upadne kus snídaně na koberec přesně před šéfem,nezmatkujte. Pokud je to formát,na vaše "Jejda " zareaguje pouhým poznamenáním,že je tam zřejmě fakt tak čisto,že by se dalo jíst z podlahy.

Pokud před začátkem pracovní doby vleze do kuchyně číšník,pronese "Pánové,život se má užívat a né propracovat.Takže...bych si dal KAFÍÍČKO a-" a poté zalomí ruce v důvěrně známém nehezkém gestu směrem k imaginárním zákazníkům, má bezvýhradně pravdu.

Pokud jde proti sobě číšník bez nákladu a plně naložená číšnice-brigádnice, pozor na louže. Je totiž docela možné,že až on poznamená "Bacha!" a ona si ho teprve poté všimne,ve snaze zabrzdit uklouzne ve vámi vyrobené louži a plácne mu guláš na košili. Smích bez vyjímek zakázán.

Pokud vám před vaším prvním všedním dnem tam,kdy je očekáván velký spěch,šéf zvedne odvahu slovy "Prosímtě hlavně tady nezačni hysterčit,že se to nestihne,až ti to nepůjde!" nahoďte výraz zmateného a vyděšeného dementa a sledujte ho,jak s výrazem Já jsem to věděl odchází. Zaručeně pak bude mile překvapen,až nebudou žádné problémy.

Pokud vám pomáhá kuchařka vyndávat filtr z myčky a komentuje to něžně slovy "Mě tady u toho nejvíc se-e,jak se mi dycky ta s-ačka do toho vy-ebe" znamená to,že nemá ráda,když se jí přílišným trhnutím ten binec z filtru rozletí po celý myčce. A nesmějte se.

Někteří kolegové mohou být přímo mistry na improvizovaná řešení. Například když přijde nějaká paní s velkou skupinou lidí a není tolik misek na polévku. "Jí to nalej rovnou do kabelky,voe!" je optimálním řešením.

Nevíte,jak se uklidňovat v případě vzteku? Počkejte,až bude nějaká paní reklamovat,že si objednala kávu s banánem v čokoládě a dostala jen kávu. Pak stačí sledovat číšníka, který jde pro zníměné ovoce do skladu a při tom si zpívá "Teď jáá jsem pááán,tak ty di někáááám...a kde máám ten zas-anej banáááááááán??". Já osobně ale doporučuji [vhů sá].

Vzájemné vztahy na pracovišti jsou velmi důležité. Když jeden číšník pořád provokuje kuchařku a ona jeho další útok odbyde slovy "Romane,víš co bych ráda? Aby ses na mě už konečně vys-al!" "Maruš já už jsem ti tolikrát přece řikal,že se-u jedině do záchoda...". ,je třeba to chápat jako pouze přátelskou výměnu názorů.

Tak,doufám, že teď už víte,co a jak

3 komentáře:

  1. Koukam ze v restauraci nebo kde to delas je sranda co? Ja delal ted mesic v masne a tam byla docela taky prdel, ovsem jak se to vezme...

    OdpovědětVymazat
  2. hehe tak to tam musite mat vcelku srandu :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ja si myslim ze kde je ZuSka proste musi byt aj sranda :-))

    OdpovědětVymazat