neděle 26. prosince 2004

Futurama...

tak se na to mrkněme
Jsem se tuhle tak zkusmo ptala a nikdo to neznal...styďte se! Tak si zkuste tohle přečíst třeba
Futurama se odehrává v relativně blízké budoucnosti, přesněji řečeno v roce 3000, a její hlavní postavou je Fry, poslíček s pizzou z dvacátého století, který byl omylem kryogenicky zmražen na tisíc let, a probouzí se na Silvestra roku 2999. Jeho prostřednictvím se dozvídáme podrobnosti ze života o tisíc let později, tak jak si ho představuje Matt Groening, a on sám říká, že takovou hlavní postavu si zvolil mimo jiné také proto, že mu umožňuje skvěle se strefovat do negativních tendencí, které okolo sebe vidí v současnosti, a o nichž se domnívá, že se jich lidstvo hned tak nezbaví. Například v jedné epizodě se Fry dozví, že v roce 3000 se lidem pomocí gamma záření běžně vysílají do snů reklamy (ostatně co si má myslet, když se mu ve snu ozve něco jako „This dream brought to you by Light Speed Briefs.“), načež se začne rozčilovat, že tohle teda ve dvacátém století nebylo a že je to normální „brainwash“, nicméně na otázku, jestli ve dvacátém století snad nebyly reklamy, odpovídá: „Jasně že jo, ale ne ve snech! Jenom v televizi a v rádiu... a v časopisech nebo ve filmech... a na autobusech, na tričkách... na krabicích s mlíkem a na banánech ... ale ve snech teda rozhodně ne!“ Druhou hlavní postavou Futuramy je Leela, jednooká humanoidní mimozemšťanka s velkým fialovým copem, typická představitelka druhu „hot alien babe“, kterou mluví Katey Sagalová, alias Peggy Bundová z Ženatého se závazky. No a třetím do mariáše je Bender, zřejmě nejsympatičtější robot v dějinách televize, který kouří doutníky, pije jako duha, ukradne všechno, co vidí, a Asimovovy zákony robotiky zjevně považuje za jakési Murphyho zákony (jeho nejoblíbenější replikou je Bite my shiny metal ass a ze „spaní“ si pro sebe obvykle mumlá něco jako Kill all humans... kill all humans...) Mezi další významné postavy pak patří profesor Hubert Farnsworth, Fryův pra-pra-pra-...-pra-synovec, majitel prosperující meziplanetární přepravní společnosti Planet Express, v níž Fry, Leela, Bender a všichni ostatní pracují. Spolu s nimi tu je také zaměstnána moje oblíbenkyně, mladá Číňanka Amy Wong, která dělá mechaničku kosmické lodi (a kromě toho má také stejnou krevní skupinu jako profesor Farnsworth, a funguje tedy jako jakási chodící krevní konzerva). Posledními dvěma zaměstnanci Planet Express pak jsou Hermes Conrad, účetní, manažer a provozní náměstek v jedné osobě, a palubní lékař dr. Zoidberg, který patří k nějaké podivné mimozemské rase a vypadá jako něco mezi humrem, kapustňákem a párkem v rohlíku. (čórnuto z http://simpsonovi.comics.cz/zaj-futurama.htm ) no a nějaké pictures : tyhle jsem udělala dneska v jednom dílu co parodoval Titanic - poznáváte,ne? (tam se mi opravdu líbila jedna scéna : nějaký_pako: "Znáte už kapitána Brannigana /takovej jeden idiot /?" Leela: " Eh,no naše cesty se už zkřížily. Bender: "A to předtim než ses s nim vyspala nebo až potom? " )




Pokud máte nějakou šanci jak se dostat k Futuramě,nezahazujte ji,stojí to za to

10 komentářů:

  1. Normalne mi to pripadalo ako recenzia na hru :D PC hru :DD

    OdpovědětVymazat
  2. V první časti bylo jasné, že to není Zuzčina práce, protože je tam málo smajlíků :)) ;) A tý druhý jsem málem puknul smíchem! :))) To schéma mě dostalo! :)) Už jdu sosat :)

    OdpovědětVymazat
  3. Viděl jsem všechny díly a musím říct, že je to hodně dobrej seriál :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Na to koukal kolega v práci a vždycky se u toho hrozně tlemil :-) Škoda, že to jen další bod do strašně dlouhého seznamu, co bych chtěl vidět :-(

    OdpovědětVymazat
  5. Leela neni mimozemšťanka....

    a kde se na to koukas na pro7 ???

    OdpovědětVymazat
  6. a ja si myslim že je :P
    koukni na díl 22. Bicyclops built for two hodně zhruba v 11:31 je něco jinýho ;))
    a koukámna to v pc a mám to z FOXu,kdyby sis ráčil všimnout ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Mno mně ten seriál neva, ale když ho nevidím tak mi to taky neva :)) Jinak pro nadšence a pro ty co ještě porád nevědí vo co gou tak vás odkážu na stránky jednoho kámoše -> http://ssfuturama.wz.cz/home.php?cz :))

    OdpovědětVymazat
  8. FOX jsme si neracili vsimnout...

    a kdyby jsi videla konec toho dilu jak si chtela vzit toho "jedno okyho" tak by si tady neplacala

    ale ty me stejne neveris tak to vsem kuli tobe zkazim

    http://www.gotfuturama.com/Information/EpisodeGuide/Season4/

    S04E05: Leela's Homeworld

    http://www.gotfuturama.com/Multimedia/FrameGrabs/4ACV02/

    OdpovědětVymazat
  9. no,tak TEĎ si mi zkazil celej zážitek :-/ :-i
    a to jsem btw.potřebovala,někoho kdo by se tu se mnou hádal :-i

    OdpovědětVymazat
  10. Kazdy prece vi, ze Leela je mutant a Amy je z Marsu.

    OdpovědětVymazat