úterý 13. září 2005

Můj otec má jasno.

Ve všem .
Dneska jsme tak nějak celá rodina rozvíjeli konverzaci. A nebyl by to náš tatínek, aby nějak neperlil se svým typickým černym humorem .

Nejprve jsem vyprávěla ranní zážitek z cesty do školy: Normálně dneska, jak jsem ráno seděla na zastávce, tak tam k trafice přišla nějaká důchodkyně a začla vyprávět takovym tim způsobem "no a teď mám žloutenku, předtim to byl zánět..." a ta trafikantka pak odpověděla : "No proto já bych chtěla umřít mladá...když vidim, jaký je to stáří..." načež otec reagoval "Já bych chtěl taky umřít mladej, když vidim, jaký to je...Jenže jsem to už PROS_AL!"

Pak jsme řešili vztahy mě a mého bratra, přičemž došlo i na inzerát a na fakt, že bratr prostě teď asi nesežene vhodnou partnerku. Tak jsem se musela ozvat : "A co já? " "No jestli ty to s tou čiperností zase nepřeháníš..." "Já?Co? " "No že bys měla honit tajdle káču po dvoře-" "Dyť jsme si už vyjasnili, co honim, ne? . Ale to bys čuměl-" "Jo, to bych teda čuměl " "Nééé . Že bys čuměl, jak mi tuhle spolužačka ukazovala v šatně, kde má cucflek (hledejte vepředu celkem nahoře ) a to s tim klukem chodí teprve měsíc. "No co...mu tam spadla pětikoruna, tak jí chtěl to..."

Pak za zmínku, jen tak mimo, jistě patří otcův ranní "monolog", který vedl na záchodě v pondělí v pět ráno. Tak mě vzbudil, abych to stihla do školy, a šel tam. Vzápětí se ozvalo: "Já jsem tak starej a unavenej člověk..." , načež jsem opravdu MUSELA reagovat "Zapomněl jsi na své oblíbené "blbej" " "A jo vlastně, děkuju, dceruško..."

A na závěr, dnešní opravdu stručná, ale dokonalá perla : "To tuhle jeden dvacetiletej kolega v práci řikal, že se chystá na vejšku. Tak jsem říkal, že já se chystám už akorát na hloubku..."

3 komentáře:

  1. Fakt smekám klobouk, který jsem nikdy stejnak nenosil. U vás musí být pořad veselo, co. Třeba, že se zajímaš o honěni něčeho jinačiho. To byl dobrej moment, jsem se válel smichy na zemi. Jo, a divím, že se ti ten brat nějak ještě nepomstil za ten tvuj inzerat. Ale co, třeba něco chystá. Doufám :-)))

    OdpovědětVymazat
  2. Gladiator: Bracha se mstit nemusi, pac ZuSke daroval svoj stary bajk, ktory jej sposobuje vacsie problemy ako nejaky inzerat :D

    OdpovědětVymazat
  3. Tak koukám, tak jak vás přes řádky tohoto weblogu poznávam, tak mě skoro čím dál více připadáte jako Tom a Jerry. Teda její brácha a Zusi. Už se těším na další průběh :))))

    OdpovědětVymazat