úterý 15. listopadu 2005

Charlie and the chocolate factory

Tim Burton podruhé
Před nějakým časem, konkrétně 2.října, jsem se zmiňovala o filmu Velká ryba. Teď, když jsem shlédla další z dílny Tima Burtona, taky se nad ním trochu pozastavím. Jinak co o tomhle filmu říká csfd.cz si můžete přečíst tady a staženíhodný trailer naleznete tady(9.47 MB) všimněte si části ...this summer, five lucky kids will following his footsteps. But only one will find his heart, je zaprvé fakt pěkná, zadruhé je má oblíbená a za třetí je zrovna tam krásná část hudby . Stručný, mnou preventivně (nechtěla jsem zhovadit něco tak dobrýho ) nepsaný popis děje zní asi nějak takto:
Charlie je malý chlapec z chudé rodiny, která žije ve směšných poměrech utopený pod stínem největší budovy města – obří čokoládovny. Tu vlastní excentrický podivín Willy Wonka, který zahlcuje tisíce dětí dnes a denně těmi nejlepšími sladkostmi. A protože Willy už patnáct let neviděl rodinu a rád by s někým pokecal (a navíc je svým životem už trochu znuděný), vyhlásí soutěž, jejíž hlavní cena pro pět šťastlivců (i s rodinami) skýtá exkurzi ve světě jeho fascinující továrny, kterou do té doby oko cizince nespatřilo. Jedním z vylosovaných se stává právě chlapec Charlie, kterému se tak splní malý dětský sen a který se alespoň na okamžik může odpoutat od všední (a přiznejme si to, dosti bídné) reality a vyrazit za pořádným dobrodružstvím. Protože Willyho čokoládovna není jen tak ledajaká fádní budova plná od oleje zašpiněných kovových chapadel a jezdících pásů. Je to sladkostmi provoněný, zcela bizarní, avšak fungující svět, ve kterém je možné téměř vše.
(jinak kradeno z moviezone, kde jsem teď jako doma, protože zbožňuju trailery ) Takže, co znamená, že se nad tím vůbec pozastavuju, zmiňuju a vůbec vám to cpu?

2 komentáře:

  1. Nechňápem :-i A kde su shoty? :-i

    OdpovědětVymazat
  2. Ja tedka ( vcera-14.11.2005 ) byl na Kletbě Bratří Grimmů...to bylo takym moc pekny :))

    OdpovědětVymazat