středa 9. listopadu 2005

Flightplan

a další...
Dnes jsem, v rámci léčení a taky proto, že se to přes noc stáhlo, viděla tři filmy. Jelikož mě v každém zaujalo něco, trochu vám je přiblížím. Fantastická čtyřka (Fantastic Four)


Vynálezce Reed, jeho ex Sue, její bratr, astronaut Ben a sponzor Doom se vydávají na expedici za účelem prozkoumání kosmické bouře. Neodhadnou však její rychlost a jsou zasaženi. Na zemi se pak začnou projevovat jejich nové schopnosti, získané úpravou jejich DNA při zasažení bouří. Reed umí svoje tělo libovolně natahovat, Sue se umí zneviditelnit a vytvářet silová pole, její bratr umí kdykoliv vzplanout a létat a Ben získá nadliskou sílu, která je ovšem spojená se změnou jeho vzhledu, protože byl bouří zasažen nejvíc. Opustí ho snoubenka a on se svým vzhledem velmi trápí (tam se mi velmi líbila scéna, jak Ben sedí na kraji mostu, kouká dolů a najednou tam vedle něj vleze sebevrah jakože skočí. Ben pronese "Jestli si myslíš, že máš problémy, tak se podívej na mě." /volný překlad autora titulek / a ten sebevrah se ho tak lekne, že začne vyděšeně couvat zpátky a hned si tu sebevraždu rozmyslí ). Pak ale na onom mostě Fantastická čtyřka zachrání hasiče a lidi, co jsou ohroženi havárií (kterou jen tak btw. způsobil Ben, but who cares? ) a stanou se z nich hrdinové. Ovšem právě v této chvíli, jako na potvoru , začíná krapet mutovat i poslední člen výpravy, né moc přátelský Victor Doom. Ten ovšem svých schopností začne značně překvapivě využívat k vraždění a dosažení svých cílů, takže je tu úkol pro Fantastickou čtyřku .
(jinak pokud je vám s mojí recenze špatně, zkuste si spravit chuť na csfd.cz ) Moje hodnocení: tak 3/5, nebylo to nic moc, ovšem pár světlý momentů to mělo Docela mě ale zaujaly dvě scény. V první bratr Sue parodoval reklamu na MasterCard, když právě vyfotil Bena a mluvil na něj:
"Digitální foťák - 254Dolarů, Memory stick - 59Dolarů, pohled do tvojí tváře, když zjistíš, že tvůj velitel je mladší než ty - k nezaplacení." . A druhou, pro mě zajímavou, žel také trochu nepochopenou scénou bylo, když Doom mučil Reeda a Sue ho přišla zachránit. On jí neviděl, protože se před nim schovávala a byla neviditelná, a on ji hledal a opakoval pořád "Marco Polo, Marco Polo,-". Jediná spojitost, co mě napadá, je, že v Age of Empires II. je Marco cheat pro odhalení mapy a Polo pro vypnutí stínu, tak nevim, co si mám myslet .

--------------------------------

Druhým filmem, co jsem dnes odpoledne shlédla, byla Příšerná tchýně (Monster in Law)


Charlotte právě potkala muže svých snů Kevina a on jí po nějaké době seznámí s její matkou a požádá jí o ruku. Matka, která před časem přišla o práci jako moderátorka, protože napadla svého mladšího, atraktivnějšího a blonďatějšího hosta v přímém přenosu (moc pěkná scéna ), je právě po léčení na psychiatrii a vůbec se jí jejich sňatek nelíbí, protože si myslí, že Charlie není pro jejího syna dost dobrá. Začne ji teda různě šikanovat a dojde i k tomu, že hraně zkolabuje v restauraci a (svým způsobem) donutí svého syna a Charlie ke společenému bydlení. Kevin ale odjíždí na služební cestu a zanechává matku a snoubenku v jednom domě s tím, ať se Charlie o "nemocnou" matku postará. Ta jí však hned první noc vzbudí svým řevem, posílá ji pro léky a pití a podobně a nakonec po ní chce, aby s ní spala v jedné posteli. Když k ránu Charlie dokonec zfackuje, protože se jí "něco zdá" (taktéž velmi pěkná scéna ), Charlie začínají téct nervy a po pár dnech se karta obrací, protože při sledování zjistí, že její tchýně nafingovala to společné bydlení a její prášky na nervy jsou jen vitamíny. Začíná to tchýni pěkně všechno vracet. Konec je tak trochu standartní, protože ony se zfackujou, pak si skočej kolem krku a happy end . Moje hodnocení: 2/5, za příležitostné pěkné scény, jako jsou například představy tchýně (při jejich seznámení má matka představu, jak otlouká Charlie hlavu o její talíř s dezertem a řve na ní "Ty nikdy nebudeš moje snacha!" ) a Charlie (sedí spolu v kuchyni a tchýně se z ní snaží vytahat informace o její minulosti s tím, že to potřebuje kvůli převedení majetku na její osobu a tento dotazník je vyžadován. Pronese "Tak to dořešíme později.", načež Charlie řekne "Ne, vyřešíme to teď!" a sestřelí ji ze židle pánví ). Za zmínku ještě stojí scéna, kdy se maminka stěhuje k nim domů a její asistentka (btw. velmi rulézní postava) se nakloní k Charlie a ptá se jí, jestli má doma nějakou střelnou zbraň. Po záporné odpovědi dodá "Tak si nějakou pořiď..." . Jinak recenze a další tady.

--------------------------------

A nakonec nejlepší, na začátku slibovaný Flightplan


Kyle Pratt je čerstvou vdovou a vrací se se svojí dcerou z Berlína do Ameriky, aby pohřbila svého muže tam, kde to má rád. Uprostřed letu, poté co usne, se náhle ztratí její dcera Julie. Kyle jí začne hledat po letadle, žádá o pomoc posádku, je zoufalá. Letušky jí ale tvrdí, že Julii vůbec neviděly přicházet a že ani není v záznamech. Když se Kyle snaží dostat k samotnému kapitánovi, zadrží ji jako potenciálně nebezpečnou osobu policista, co se zrovna nachází na palubě. Kapitán nechá Kyle pod dohledem policisty, posílá cestující na svá sedadla a posádka začne Julii hledat. Když ji nenajdou, kapitán nechá znovu ověřit její lístek a zjistí, že Julia je už 6 dní mrtvá, protože zemřela společně s jejím otcem a nejen on považuje Kyle za blázna, protože se domnívá, že přišla na palubu se svou dcerou. Kyle nakonec s pomocí terapeutky, co je na palubě, uznává, že Julia je mrtvá a to, že tam s ní ve skutečnosti nebyla (to už zažila jednou, když šla po manželově smrti s ním po ulici), pak ovšem objevuje něco, co jí utvrdí v tom, že Julia je stále naživu a zmocňuje se letadla. Mezi cestujícími zavládne chaos a Kyle prohledává letadlo, pak je ale znovu zadržena policistou. Pak, zhruba po celkem zmatených 50ti minutách se náhle dozvídáme něco, co obrací všechen předchozí děj naruby a vše vysvětluje. Dál pokračovat nebudu, protože by to bylo totéž jako říct člověku, co neviděl Šestej smysl, co se stane na konci .(jinak recenze tady).
Moje hodnocení: 5/5 . Stojí to fakt za shlédnutí, budete nečekaně překvapeni a Jodie Foster (trochu mi to připomnělo její roli v Panic Room, kde byla taktéž skvělá ) zvládá roli "narušené" zoufalé matky skvěle.
A scéna, kde ona stojí se jednim típkem v chodbě, on pronese "Už nemám, co bych k tomu řekl.", ona řekne "Já taky ne." a sejme ho hasičákem je taky pěkná . Howgh (Jinak pokud jste neviděl trailer, tak vřele doporčuju, kvůli němu jsem na ten film čekala několik měsíců : 5.52 MB, 11.8 MB, 27.2 MB)

4 komentáře:

  1. co to, co to? ziadne screenshoty? ts ts ts ;-)
    inak sa priznam ze som nemal silu to docitat :-i

    OdpovědětVymazat
  2. Heh, že by tady někdo potaji hraje na pirata. A potom se nedivím, že filmový průmysl tak naříka. Ale dobře mu tak :-)

    DC++ forever !

    OdpovědětVymazat
  3. 4Jimi: jsem se divala z postele, to se mi mackalo P docela blbe ;))
    4Gladiator: psst :-i :D

    OdpovědětVymazat
  4. Ty nemas bezdratovu klavesku? :-i

    OdpovědětVymazat