pondělí 31. října 2005

"Tys mi nahlodla jabko! "

další absolutně NORMÁLNÍ hodina tanečních
Lehce se zpožděním, ale přecejen dodávám report z dalších tanečních Jelikož v pátek byl svátek a mistr je zřejmě línej na státní svátek učit , byly taneční už ve čtvrtek. Jelikož tentokrát jsem s sebou měla dokonce tři psychické podpory (máma, Jana a Incik ), vyrážela jsem do tanečních s nadšením sobě vlastním .
Už před vstupem do sálu, když jsem matince ukazovala na nástěnce fotky, kde se na prvním lekci vyskytuju, panovala na poli mých psychických podpor dosti pobavená nálada. Ta ještě více vzrostla ve chvíli, kdy dohrála znělka a mistr rovnou vyslal chlapce na volenku a předemnou stanul Michal. Když jsem na parketu položila typickou otázku, zda trénoval (divim se, že už mi za to nedá do úst ), vydali jsme se tančit tuším waltz s otáčkou. Jelikož Michal je tak trochu...nedá se říct nešikovnej, jen prostě pořád neví, kdy má kam šlapat, byla tanec dosti humornej. Jelikož mistr řekl velmi pěknou a pro mě velmi vstřícnou větu "Víceméně tam vede a tu otáčku určuje dívka", Michal se nestačil divit, jak tam s ním pohazuju, abysme tu otáčku dali .

Když jsem se pak vrátila na místo, směrem k doprovodu jsem zaskuhrala něco ve smyslu "To byl hrůza." a už mě na parket táhnul někdo jinej, vypadalo to, že už to bude v pohodě. Když ale při další volence můj pohled okamžitě padnul na Michala, kterej ke mně kráčel, zacukalo mi v koutcích. Ovšem to, co se vzápětí strhlo mezi mým doprovodem, se nedá ani popsat. Ti tři, místo aby mě nějak podpořili, tak tam doslova zařvali smíchy a když jsem se pak otočila, Jana se tam málem válela smíchy po stole . Takže jsem jí ještě decentně pěstí naznačila, ať se krotí, šli jsme to s Michalem na parketu rozjet.
Katastrofa však ještě zdaleka nekončila, protože při další volence se pro mě dostavil jakýsi chlapec menšího vzrůstu (teď nemám na mysli Mekyho Jinak teď v pátek dostanem už fotky, takže očekávejte, že se pochlubim ) a tanec nám velmi šel. Nejdřív mi při tangu podkopnul nohu, načež mi ta druhá podjela, takže jsem se na něj doslova svalila, což on sice ustál, nicméně nejdřív vyděšeně vyjeknul "JÉŽIŠI!!!, načež se začal příšerně omlouvat . Pak jsme tancovali valšík, což nám taky velmi šlo. On nevěděl, jaký má kroky, takže mě nevedl a já z něj totálně zmatená jsem taky nevěděla, jak mám jít . Když jsem se teda asi po šesti neúspěšnejch pokusech zeptala mistrovy partnerky, co stála na kraji sálu a pozorovala nás, snažila se to do nás nabušit skoro půlku tance (to on, to on ), načež ji (k jejímu štěstí ) zachránil mistr, kterej mezi nás vletěl, zeptal se "Kdo to neumí?" a už tam se mnou točil po sále. Dva poznatky:
1. Vedl opravdu pevně. Mám pocit, že mám modřinu na lopatce ještě teď .
2. Málem jsem ho z toho rychlýho točení poblila. Příště se schovám v davu a nevylezu, dokud to ,co mi nepůjde, neskončí .
Po přestávce byl relax, protože byla společenská výchova a to konkrétně na téma chození do divadla a kina. Mistr se opět velmi vyznamenal, bohužel se to ale slovy blbě popisuje . To však pokračovalo hned po chvíli, kdy byla dámská volenka a já jsem ulovila jakéhosi anonymního típka. Mistr nás nechal postavit do kruhu a převysvětlovával nám otáčku v tangu. Když pak chtěl totiž předvýst, jak to vypadá, když se dělaj moc dlouhý kroky, partnerka ho ve snaze dostat se přes jeho nohu tak kopla do kolena, že vypadal, že tuhle hodinu už nedoučí. Kulhal, pronášel "Tys mi nahlodla jabko" a podobně a neustále z toho dělal srandu . Když pak šli od pódia a ona šla před ním, kulhal jak kdyby šlápnul na minu a když se náhle otočila, tak nahodil ladnou chůzi a ještě udělal rychlou otáčku .
Pak jsme se ještě učili otáčku do cha-chy (to se nám fakt vedlo, celou dobu nám to skvěle šlo, dokonce mě i mistrova partnerka pochválila , ovšem hned jak k nám přišel ten chlápek s kamerou, uklouzla jsem a málem jsem svého partnera srazila...mno, už se na to dývýdý opravdu těšim ). Tanec jsme zakončili tím, že můj partner šlápnul na nohu holce za náma, která se okamžitě rozbrečela a zle na něj koukala...chudák můj partner .
Pak jsme si ještě dali country a s Mekym tango a už jsem upalovala domů. Tak příště fotky (jinak teda v pátek jsem byla v tanečních u Incika. Druhá volenka a u mě se náhle nerozhodně zastavil jakejsi típek a po chvíli se odhodlal zeptat se mě, jestli nejdu tancovat. No nemohla jsem ho přece připravit o ten zážitek , tak jsem šla. Tango jsme celkem dali, ale pak mistr začal z pro mě dosti nepochopitelnejch důvodů učit salsu / jako nechápu, proč do nich hustí něco navíc, když někteří jedinci tam vypadali, že většinu tanců tancujou poprvý a motali se sem a tam . Nejvíc mě ale dostala Incikova partnerka, která náhle uprostřed cha-chy začla jakoby nic tancovat Jive /. Tak si tam tak stojíme všichni ve velkym kruhu a náhle típek vedle mě prones "To mám vedle sebe ale pěkný kočičky " a chyt mě a tu holku vedle něj kolem pasu. Když tu ruku sundal a narazil na můj vraždící pohled říkající "Zkus to ještě jednou, ty debile" , evidentně si dosti rychle tu ruku rozmyslel a měla jsem klid . Není nad chápavé lidi...)

3 komentáře:

  1. Hele... nepotrebujes na tango mat na sebe tanga? :huh: :-i
    Btw nejaky "vrazdici pohled" by MNA neodradil ;-) :P

    OdpovědětVymazat
  2. Jive i cha-cha je oboje na ctyri, tudiz neni problem mezi tim volne prechazet :]]

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to ten týpek byl nějakýho slabšího ražení. ja miluju vražedný pohledy.

    OdpovědětVymazat